از سیر تا پیاز فرم دادن خامه قنادی در خانه
فرم دادن خامه دغدغه خیلی از خانمهایی است که در منزل کیک پزی میکنند. بعضیها از ترس اینکه خراب شود حتی سمتش هم نمیروند. اما شما اگر چند نکته کلیدی را رعایت کنید حتما خامه خوب و سفتی خواهید داشت. پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
برای فرم دادن خامه قنادی ابتدا باید آن را از فریزر خارج کنید و داخل یخچال قرار دهید تا تقریبا 70 درصد از خامه آب شود اما سرمای داخلش حفظ شود. توجه داشته باشید اگر بیشتر آب شود، ممکن است خامه اصلا فرم نگیرد و اگر هم یخ زده باشد خامه فرم کاذب میگیرد و دوباره شل میشود.
سپس خامه را به کاسه (بهتر است از جنس استیل یا شیشهای باشد ) منتقل کنید. همزن را روشن کنید ابتدا با دور کند هم بزنید تا یکدست شود و بعد با دور تند هم بزنید.
چه جوری بفهمیم که خامه فرم گرفته؟
زمان دقیق فرم گرفتن خامه مشخص نیست چون به عوامل مختلفی بستگی دارد مثل:
دمای محیط، دمای خامه، درصد چربی خامه، قدرت همزن و مقدار خامه
اما زمان حدودی فرم گرفتن خامه را میشود 8 تا 10 دقیقه در نظر گرفت.
خامهای که کاملا فرم گرفته، رنگش براق نیست و مات میشود و هنگام هم زدن از سمت پره های همزن به اطراف کاسه پرتاب می شود.
لطفا علاوه بر جنس کاسه به ابعاد کاسه هم با توجه به میزان خامهای که میخواهید فرم دهید، دقت کنید. اگر کاسه شما بیش از اندازه بزرگ باشد و مقدار خامه کم، خامه به دیواره آن میچسبد و فرم نمیگیرد.
در این تصویر خامه هنوز براق است و به طور کامل فرم نگرفته
چرا خامه شل میشود؟
اگر همه نکات را رعایت میکنید و بازهم خامه شما شل میشود، این نکات را هم در نظر بگیرید:
1.ظرف و پره همزن کاملا تمیز باشد و چربی نداشته باشد.
2. می توانید ظرف و پره همزن را از قبل داخل فریزر قرار دهید تا به اندازه کافی سرد باشند.
3. برای اینکه گرمای دست شما خامه را شل نکند می توانید دستکش دستتان کنید.
4.برای خامه کشی کیک، خامه را برای هر مرحله جداگانه فرم دهید تا خامه فرم گرفته اضافه نماند.
5. سعی کنید محیط کارتان را جایی انتخاب کنید که از بقیه قسمتهای خانه خنک تر باشد، در تابستان نزدیک باد کولر و دور از اجاق گاز در زمستان هم با فاصله از بخاری و رادیاتور کار کنید. در فصل تابستان میتوانید زیر کاسه خامه یک کاسه بزرگ پر از یخ قرار دهید تا در حین کار شل نشود.
6. و در آخر سعی کنید سرعت عملتان را هنگام کار با خامه بالا ببرید.
امیدواریم این نکات در مورد فرم دادن خامه برای شما مفید باشد. قطعا تمرین بیشتر و کسب تجربه در این زمینه به شما کمک زیادی خواهد کرد.
اگر شما تجربه ای داری نظرتان را برای ما بنویسید.
تهیه شده توسط فروشگاه آقای شکر